26 Ağustos 2010 Perşembe

Bu dersimizde Photoshop’un klavye kısayollarını ve menülerini nasıl özelleştirip düzenleyebileceğinizi anlatmaya çalıştık. Ayrıntılar ve daha fazlası  eğitim videomuzda.



O kadar geniş bir program ki Photoshop; tabir-i caizse ucu var bucağı yok.  Fotoğrafçılıkla uğraşıp Photoshop’u kullanıyorsanız Photoshop’un belli başlı komut ve araçları size hitap ediyorken, Photoshop’u web arayüzü geliştirmek için kullanıyorsanız Photoshop’un farklı farklı araçlarının size hitap ettiğini göreceksiniz. Bu örnekleri farklı meslek dalları için genişletmemiz mümkün.  Hal böyleyken ne yazık ki Photoshop’taki her aracı ve klavye kısayolunu kullanamıyorsunuz. Bazen bu durum sizin işlerinizi yavaşlatmaya kadar gidebiliyor. Menülerin için de boğulmak gibi… Bu durumda Photoshop’un menülerini ve klavye kısayollarını nasıl özelleştirip düzenleyebileceğimizi bilirsek bu hercü merç durumdan da kurtulmuş oluruz. Buna ek olarak bir önceki dersimizi izlemediyseniz oradaki dersimizi de izleyerek bu sürec ile  Photoshop’un çalışma alanını düzenlemesini de öğrenebilirsiniz. Photoshop’ta herşeyi istediğiniz şekilde kendi zevkleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda özelleştirebilirsiniz. Bu durumun sonucu olarak daha hızlı ve daha zevkli bir Photoshop kullanımına kavuşmuş olacaksınız.
İzle:
Unutmadan lütfen öğren.tv Facebook sayfamıza üye olun. ( bedava :) ) Aşağıdaki linke bastıktan sonra “HAYRANI OL” a tıklamanız yeterli olacaktır.

Artikel Terkait:

0 yorum:

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.
Aksi halde yorumunuz silinecektir.
Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.
Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız
"Adı/Url" seçeneğini kullanınız.