6 Eylül 2010 Pazartesi

Kardeş Pakistan yardımlarınızı bekliyor

Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle; canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakâr halkı Türkiye'den yardım bekliyor.
 
Son 80 yılının en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da can kayıpları ve bilanço gittikçe artıyor.  Felaketin boyutları tahmin edilenin çok çok üstüne çıktı. Son yapılan açıklamalara göre ülkede iki bine yakın kişinin öldüğü belirtiliyor. Suların 875 binden fazla evi  ve ülkenin can damarı binlerce hektarlık tarım arazisini yuttuğu Pakistan da 20 milyon insanın sel mağduru olduğu ifade ediliyor. 
 
Sel bölgesinden tahliye edilen binlerce insan, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların pençesinde.  Birleşmiş Milletlerin (BM) yaptığı açıklamaya göre de 5 milyon afetzedenin 3 aylık acil gıda ihtiyacı olduğu belirtiliyor.
 
BM İnsani  İşler Koordinasyon Ofisi  (OCHA) Sözcüsü Maurizio Giuliano, Pakistanda meydana gelen selin boyutunu  5 milyondan fazla kişinin etkilendiği 2004 Tsunami felaketinden ve 3 milyondan fazla insanın etkilendiği Haiti depreminden daha büyük  boyutlarda olduğunu söyledi.
 
Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilan yardım çağrısını yineleyerek, sel sularının sanılandan daha büyük bir yıkıma yol açtığını belirterek, "Bundan sonrası için can kaybının daha da artmasından endişe ediyoruz"dedi.
 
Kimse Yok Mu Yetkilileri Felaket Bölgesinde
 


Kimse Yok Mu Derneği Pakistanlı afetzedeler için yardım kampanyası başlattı. Kimse Yok Mu Derneği Yetkilileri ve Pakistan Temsilcileri ülkenin çeşitli yerlerinde yardımları ulaştırırken aynı zamanda incelemelerde de bulunuyor. Ülkedeki felaketin boyutunu dikkate alarak Ramazan'la birlikte çok büyük bir kampanya başlatan Kimse Yok Mu Pakistan'da ki yardım çalışmalarını Serhat Eyaletinin başkenti Peşaver ve Pencap Eyaletinin başkenti Lahor'dan yönetiyor.
 
Kimse Yok Mu Derneği ilk olarak Pakistan'a 200 bin dolarlık nakdi yardım gönderdi. Ayrıca 30 ton kumanya ve temiz su yardımı yapan Kimse Yok Mu kurduğu iftar çadırlarıyla da her gün 2200 kişiye Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur veriyor. Pakistan'da halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak için gıda ve temiz su temin eden Kimse Yok Mu, Türkiye'den 43 tonluk acil yardım malzemelesinden oluşan bir uçağı da Pakistan'a ulaştırdı. Pakistan'a ulaştırılan bu yardımlar ihtiyaç duyulan yerlerde halka dağıtılmaya başlandı. Kimse Yok Mu önümüzdeki günlerde bir yardım trenini de Pakistan'a gönderecek. Kimse Yok Mu Türkiye'den taşıyacağı malzemelerle Pakistan'da 2 farklı noktada çadır kent kuracak.
 
Pakistan’a Trenle Gönderilebilecek Yardımlar
 
Yiyecek (Bebekler için süt tozu, bisküvi. Yağ, şeker, konserve, helva, reçel, çay)
Ayakkabı, battaniye, halı, yatak ve nevresim, giyim, oyuncak...
 
İlaç (Kolera ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu ilaçlar, antibiyotik, serum, bağırsak antiseptikleri, çocuklar için pişik kremi) Temizlik malzemeleri (Sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanları, su arıtma cihazları ve su temizleme tabletleri, bebek bezi, kadın pedi, el havluları, diş fırçası ve macunu)...
 
Nakit yardımlar için (Nakit yardımlar bölgede sıcak yemek, çadır, gıda kumanyası ve acil insanî yardım malzemelerinin tedarikinde kullanılmaktadır)
 
Pakistan Sel Kampanyasına Nasıl Yardım Edebilirsiniz?
 
Online Bağış
 
Kredi kartınızla, sitedeki “Pakistan Sel” kampanyasına online bağış yapabilirsiniz.
 
Havale/EFT
 
Sitedeki yurtdışı banka hesaplarımıza, açıklama alanına “Pakistan Sel” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz.
 
Tahsilat ekranlı bankalardan Kimse Yok Mu Derneği'nin ismini vererek Pakistan için bağış yapabilirsiniz.
 
Tahsilat Ekranlı Bankalar;
 
Akbank
Albaraka Türk
Bankasya
Garanti Bankası
Halkbank
Kuveyt Türk
Türkiye Finans
Ziraat Bankası
 
PTT 
 
88 5777 numaralı posta çeki hesabına Pakistan için para yatırabilirsiniz.
 
SMS 
 
Turkcell, Vodafone ve Avea tüm hatlardan “pakistan” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz
 
Telefon
 
Ayrıntılı bilgi için 44 44 593 (KYD) numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Kamu Yararı Statüsü'ne sahip olan Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan gıda, temizlik ürünleri ve giyim yardımlarının tamamı Maliye Bakanlığı'nın 21. 03.2004 tarihli kararıyla gider olarak gösterilip vergiden düşürülebiliyor.    
 
 
Pakistan halkı şuanda Türk halkının yardımlarını bekliyor.


Artikel Terkait:

1 yorum:

Erol Marketing dedi ki...

Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle; canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakâr halkı Türkiye'den yardım bekliyor.

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.
Aksi halde yorumunuz silinecektir.
Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.
Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız
"Adı/Url" seçeneğini kullanınız.