4 Ocak 2011 Salı

ADÜTDF ve MHP Gençlik Kolları Efsane Genel Başkanı Türkmen Onur

"Kısa... Kısa...: TÜRKMEN ONUR"

TÜRKMEN ONUR

1975 - 1976 yıllarında MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. 1977 - 1978 yıllarında eğitimcilik görevinde bulundu. 12 Eylül 1980 Askeri İhtilali akabinde Avrupa'da Türk Federasyonu'nun çeşitli aralıklarla genel başkanlığını yaptı.



19. Kasım 1975 tarihinde yapılan 2. Türk Gençlik Kurultayında MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçildi. 1000'den fazla delegenin kullandığı oylarla MHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu şu kişilerden teşekkül etmiştir: Türkmen Onur, Mehmet Ünal, Ömer Bağcı, Mehmet Ekici, Mustafa Koca, Muzaffer Gürbüz, Mehmet Aksoy, Hüseyin Başaran, Şükrü Kutluk, Safiye Çetinkaya, Mualla Gülnaz Kavuncu.

Kurultay sonunda Mete Beşen tarafından yapılan açıklamada özetle şöyle denilmiş:

"Kurultayın Trabzon, İstanbul, İzmir, Ankara ve Erzurum üniversite ve yüksek okullarından gelen temsilcilerinden kurulan tebliğ komisyonları milli sanat, Türk milli eğitimi, üniversitede gençlik olaylarının sebep ve neticleri, sanayi ve teknolojik gelişmenin uygulanması, ülkünün millet hayatındaki yeri ve önemi isimli genç ve muhtevalı birer rapor niteliğindeki tebliğlerinin kurultaya sunmuşlardır."

Gençlik Gecesi

2. Türk Gençlik Kurultayı'ndan sonra aynı akşam, Atatürk Spor Salonu'nda "Gençlik Gecesi" düzenlenmişti. Salonu tıklım tıklım dolduran 10 bine yakın kişinin heyecan ve ilgiyle takib ettiği geceye Başbuğ'da parti yöneticileri ile katılmıştı.

Türkmen Onur en uzun süre MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapanlar arasında olmakla birlikte, Avrupa Demokrarik Ülkücü Türk Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığını 2 defa yapan tek isim.

Kaynak: Ülkücü Hareket, Hakkı Öznur

Artikel Terkait:

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkmen Onur bu kutsal Hareketin Genel Başkanı olmalıdır.

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.
Aksi halde yorumunuz silinecektir.
Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.
Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız
"Adı/Url" seçeneğini kullanınız.