6 Haziran 2011 Pazartesi

CHP'liler bu sefer MHP diyor

CHP'liler bu sefer MHP diyor


Kuruçeşme’de üç ev hanımına rastlıyorum... 45 yaşındaki Özden Hotan, hayatı boyunca CHP’ye oy vermiş, “Bu seçimde oyum MHP’ye” diyor, biraz sıkılarak... Sonra nedenlerini sıralamaya başlıyor; “MHP’nin kesinlikle Meclis’e girmesi lazım. ..
"Hayatımızda ilk kez MHP’ye oy veriyoruz"

Kuruçeşme’de üç ev hanımına rastlıyorum... 45 yaşındaki Özden Hotan, hayatı boyunca CHP’ye oy vermiş, “Bu seçimde oyum MHP’ye” diyor, biraz sıkılarak... Sonra nedenlerini sıralamaya başlıyor; “MHP’nin kesinlikle Meclis’e girmesi lazım. Bu Meclis anayasayı hazırlayacak ve AK Parti’nin kendi çıkarları doğrultusunda bir anayasa yapmasının engellenmesi gerek!.. Bir de Kürt meselesi var. CHP dışında bu konuda çıkış yapan yok. CHP zaten tek başına iktidara gelemeyecek. Ben oyumu MHP’ye ödünç veriyorum. Ama eşimin oyu CHP’ye!”

Özden Hanım’ın annesi 65 yaşındaki Gülten Arcan da aynı fikirde: “Ben yıllarca ANAP’a, geçen seçim ise CHP’ye oy verdim. Ama bu kez oyum MHP’ye!” Niyesi? Aynen kızının gerekçeleri... Ama fazlası da var: “Erdoğan’ın emeklilere yaptığı tam bir terbiyesizlik. Ocak’ta 30 lira zam yapıyor, onu da Mart’ta veriyor. O 30 liranın faizine bile tenezzül ediyor. Zaten verdiği maaş 550 lira... Allah’a çok şükür benim ihtiyacım yok ama muhtaç olan çok, onların adına konuşuyorum. Bu ülkeye emekliyi, yoksulu düşünecek lider lazım...”

Erdoğan geçmişini unuttu

51 yaşındaki Sevim Büyükbaşoğlu’nun da oyu MHP’ye; “Son iki seçimde AK Parti’ye oy verdim. Eşim AK Parti için çok çalıştı. Ama gördük ki, onu bugünlere getirenleri unuttu!”
Kimi unuttuğunu sormuyorum, zira tesettürlü ve dindar kesimi kastettiği belli... Devam ediyor, çok kırgın; “Hiç umduğumuz gibi çıkmadı. Müslüman geçmişini sildi! Eşim o kadar kızgın ki, ‘AK Parti’ye oy veren, bizim evimize giremez artık’ diyor.”

Geçmişte eşi MHP’ye oy veriyormuş, kendisi ise Erbakan’a, şimdi her ikisinin oyu da MHP’ye olacak. Dönüyor dolaşıyor o da aynı gerekçeye geliyor sonunda, ki bu benim soracağım “Peki niye Saadet Partisi ya da HAS Parti’ye değil?” sorumu gereksiz kılıyor; “Birinin Meclis’te AK Parti’ye ‘Dur!’ demesi lazım. Bunu ancak MHP yapabilir!”
Kuruçeşme’den gazeteye dönüyorum. Yolda söz dönüp dolaşıp seçimlere geliyor. Emekli maaşı ile geçinemediği için şoförlük yapan 65 yaşındaki Mustafa Yılmaz, neredeyse üç hanımın sözlerini bire bir tekrarlıyor: “Hayatım boyunca Ecevit’e, Halk Partisi’ne oy verdim. Ama bu kez oyum MHP’ye! MHP’nin kesinlikle Meclis’e girmesi lazım. AK Parti’nin tek başına anayasa yapması bu ülke için çok tehlikeli olur!”


Kaynak :  http://www.sonkale.org/chp-liler-bu-sefer-mhp-diyor-h10719.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.
Aksi halde yorumunuz silinecektir.
Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.
Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız
"Adı/Url" seçeneğini kullanınız.