6 Haziran 2011 Pazartesi

İşte yeni CHP - CHE HP

Bu devirde bir tek Ülkücünün eskisi para ediyor. Diğerlerinin “yeni” si ise yok satıyor. Erdoğan milli görüş gömleğini çıkartıp “Ben yepyeniyim” dediğimde millet hemen sahiplendi. Erdoğan’a akıl verenler Kemal Kılıçdaroğlu’na da akıl verdi. Fakat o başka parti kurup yönetecek karizmaya sahip olmadığı için CHP’yi yenileştirmeye karar verdiler. Yeni CHP’nin de vatandaşlarımız tarafından sahip çıkılacak gibi duruyor. Ülkücünün yenisi ise nedense para etmiyor. Aslında bunların yenileri ile ülkücünün eskisinin pek bir değeri yok.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni yeni diye ısrarla belirttiği CHP’nin ne olmadığını söylemekte fayda var gibi. Biraz değinelim.

Öncelikle eskiyi neden reddettiğine değinmek gerekiyor. Eski CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve onu yönlendirenleri rahatsız eden neydi ki?

Akla ilk gelen eski CHP dedikleri CHP’nin İslami unsurları barındırmasa da milli bir kimliğe sahip olması. Ulusalcı denilen çizginin partisiydi CHP. PKK kesinlikle düşmandı ve “Tek dil, Tek Bayrak ve Tek Devlet” ilkesi benimsenmişti. CHP’ye oy veren vatandaşlar da bu bilinçle oy verirdi. Atatürk’ün fikirlerinden yeterince uzaklaşan CHP değildi bu fakat en azından bölücü bir çizgide yer almıyordu.

“Kürtçe eğitim serbestliği, özerklik, genel af” söylemlerinin sahibi olan kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye yakışmadığını anlamış olacak ki “Yeni” damgasını vurdu. Reddi miras yaptı. Kılıçdaroğlu’nun reddi miras yaptığı kısımlar özellikle milliyetçi duruştur.

Eski CHP’lilere sesleniyorum. Aradığınız değerler Milliyetçi Hareket Partisinde mevcuttur. Bizde ek olarak dini hassasiyetler de sömürü amacının dışında var. Bizler dini baskı aracı olarak görmeyiz, biz dini toplumsal bir gereklilik olarak algılarız ve kişilerin özgürlüğüne bırakırız. Bizim dini algılayışımız başörtüsüne indirgenemeyecek kadar derinlerdedir. O yüzden eski CHP’li kardeşlerimize çağrımız Kemal’e bir ders vermek adına bu seçimlerde MHP’ye oy vermeleridir. Özerkliğe, ikinci dile, genel affa karşı duran tek görüş Ülkücüler değil elbette. Fakat şuanda buna karşı duran tek parti Milliyetçi Hareket Partisi. Gelin sizin de desteğinizle bu oyunu, bu ittifakı parçalayalım. Sonra siz Kemal’den kurtulun, biz de ülkeyi AKP zulmünden kurtaralım.

Yeni CHP’ye gelince… Yeni CHP Atatürk’ün değil de belki CHE GUEVERA’nın olabilir. O yüzden yeni CHP bence tabelayı da değiştirmeli ve “CHE HP” yapmalı.
Allah rahmet eylesin Cumhuryet Halk Partisi CHP
Ömrün kısa olsun CHE GUEVREA'nın Halkların Partisi CHE HP
,,

Kaynak : http://www.sonkale.org/iste-yeni-chp-che-hp-ky220.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.
Aksi halde yorumunuz silinecektir.
Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.
Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız
"Adı/Url" seçeneğini kullanınız.